Овчари ли са мъжете, убили полицая Бъчваров? Версията на МВР министъра

Обърквам се какво се случва на българо-турската граница, казва Иван Демерджиев

Овчари ли са мъжете, убили полицая Бъчваров? Версията на МВР министъра | StandartNews.com

Обърквам се какво се случва на българо-турската граница. Дали пускаме безпрепятствено мигранти да минават, или се отнасяме по някакъв нечовешки начин с тях, коментира министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Едната теза е, че срещу 50 лв. може спокойно да се мине границата, а другата - "правим осем или девет опита неуспешни и стрелят по нас". Истината не е нито в едното, нито в другото. Инцидентът беше разследван от комисия, която излезе със заключение, че изстрел, произведен от българска територия към турската, няма. Всичко друго са спекулации. Така вътрешният министър Иван Демерджиев коментира разследвания на международни медии, свързани с отношението на граничните ни власти, в предаването в "Събуди се" по Нова телевизия.

По случая със загиналия край Елхово полицай Петър Бъчваров, той каза: "Докладите на нашите служби сочеха, че напълно възможно е зад всичко това да стоят други престъпни групи. В момента се проверява дали не стои много по-сериозен трафикантски канал зад това, което се случи на границата. Разследват се версии за нещо по-сериозно, което стои зад инцидента. Двамата овчари не са просто овчари, категорично", е мнението на МВР министъра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай