Отложиха делото на Златко Баретата за догодина

Отложиха делото на Златко Баретата за догодина | StandartNews.com

София. Насроченото за днес дело на обвинения като наркобос Златомир Иванов - Златко Баретата, беше отложено за 14-ти януари 2014 г. поради здравословното му състояние, което не позволява обвиняемият да присъства в залата, научи вестник "Стандарт". По информация на адвокатите му, Баретата не може да стъпва на левия си крак и да се движи самостоятелно, а само с помощта на инвалидна количка. Предстои да му бъде направена и стомашна операция.

"Стандарт нюз" припомня: Златко Баретата бе призован да се яви в Софийския апелативен съд по делото срещу т. нар. наркоорганизация "Фирмата". Баретата бе прострелян на входа на Съдебната палата в София на 29 януари. Това трябваше да бъде първото появяване на Златко в съда, след като изкара няколко месеца лечение, и да влезе през същия вход, където бе и прострелян.

Миналата година Софийският градски съд го осъди на 8 години затвор като ръководител на наркобанда, но бе оневинен по обвинението в убийството на пернишкия дилър Румен Стефанов-Алф. Тогава прокуратурата поиска 17-години решетки за Баретата и сега протестира определението на съда пред втората инстанция. Очаква се по време на заседанието да присъства и екип от лекари, които след преглед трябва да посочат какво е моментното състояние на подсъдимия, за да се прецени дали може да участва пълноценно в съдебния процес. Баретата изкара 2 месеца в "Пирогов", след което мярката му за неотклонение бе променена в "домашен арест" и в момента се лекува вкъщи. Близки до Иванов потвърдиха, че екскомандосът се възстановява бързо и състоянието му е значително подобрено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай