Сряда,

Откриха нелегално гробище на животни в Сливенско

От: Стандарт -
942
Откриха нелегално гробище на животни в Сливенско
A
A
A

Между 120 и 140 тона трупве на одрани животни откриха по сигнал над сливенското село Боров дол. Вместо да бъдат извозвани до екарисаж, животните са заровени в земята, близо до река и минерални извори. Всички институции са накрак, но официалната информация е оскъдна. Според прокуратурата в Сливен става дума за големи количества животни, вероятно норки. По информация на БТВ количеството е над сто тона. Взети са проби, които ще покажат дали има зараза, която е опасна за хората.

Сигналът към полицията и прокуратурата е подаден в петък. Проверката разкрива тонове животински отпадъци – одрани норки и белки, заровени край рудниците над село Боров дол. Според кмета на община Твърдица Атанас Атанасов там са изхвърлени над 40 камиона с одрани животни. Той смята, че това е организиран процес, който продължава от месеци: „Някъде се коли, дере се животното, отива и се заравя там.“

До рудниците високо в планината води черен път. Управителят на фирмата концесионер „Мининвест“ Стефан Башалов отрича на техен терен да има проверка. А в Боров дол са притеснени от избухването на зараза, защото водите се стичат към селото.

По случая е образувано досъдебно производство. Тепърва ще се уточнява кой е извършител на престъплението и дали загробването е станало със знанието на концесионера.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички