Оръжията на престъпната група със заличени номера

Единият е извън страната и ще го търсят с европейска заповед

Оръжията на престъпната група със заличени номера | StandartNews.com

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност трима души за участие в организирана престъпна група, създадена с цел държане и разпространение на незаконни огнестрелни оръжия на територията на България, съобщиха от държавното обвинение.

Двама от участниците в групата бяха задържани вчера в Добрич при специализирана полицейска операция на ГДБОП под надзора на Специализираната прокуратура и със съдействието на Дирекция „Жандармерия“ в МВР.

Те са арестувани в момент на продажба на 12 оръжия - пистолети и картечни пистолети. Срещу третия участник в групата са повдигнати обвинения задочно, тъй като е извън страната и спрямо него ще бъде изготвена Европейска заповед за арест.

В хода на действията по разследването в Добрич са престърсени 8 адреса. Там е намерено и иззето голямо количество огнестрелни оръжия – над 20 пистолета със заличени фабрични номера, 50 пълнителя и 2000 боеприпаса за тях, картечни пистолети, автомати, заглушители, както и множество части и механизми за различни оръжия.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от началото на 2019 г. И тримата обвинени са осъждани за тежки умишлени престъпления. На двамата задържани е наложено прокурорско задържане до 72 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай