Окървавеният тролей – заради маска

Извършителят е криминално проявен

Окървавеният тролей – заради маска | StandartNews.com

Драмата в столичния тролей вчера, при която младеж бе намушкан с нож, била заради маска.

Млад мъж бе наръган пред погледите на десетки пътници. По думите му – бил е нападнат, защото не е носил маска в превозното средство, съобщи Нова тв. Извършителят е задържан. Имал е и предишни криминални прояви. А младежът, за късмет, е само с повърхностна рана.

„Човекът се ядоса, че нямам маска. Извади нож и ме заплаши. Казах му, че ще сляза, при което той ме намушка. Полицаите реагираха бързо”, разказва раненият.

„Получихме сигнал и веднага го предадохме на органите на реда. Причината е липсата на маска при един от гражданите”, разказа инж. Иво Василев, зам.-директор на „Столичен електротранспорт”.

Той добавя, че нараняването е в областта на рамото. Нападателят напуска превозното средство, но органите на реда го залавят, каза още Василев.

„Шофьорът вижда пререканието. Пострадалият пътник го моли за помощ и той веднага сигнализира. Всичко това се случва в рамките на секунди”, добавят още от  „Столичен електротранспорт”. Те казват, че всяка една ситуация в градския транспорт се записва и се следи в реално време. Инцидентите тази година са около 155. Най-чести са кражбите, падналите граждани и случаи на агресия като вчерашния.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай