ОБЗОР: Майка-ученичка задуши бебе, напъха го в хладилник

ОБЗОР: Майка-ученичка задуши бебе, напъха го в хладилник | StandartNews.com

Телцето на родено в осмия месец момченце откри полицията в неработещ хладилник край казанлъшкото село Средногорово. Мъртвото бебе било завито в найлон заедно с плацентата. Според разследващите то е било родено живо на 1 март извън болница, а след това е било удушено.

МВР тръгнало да разплита случая, след като 16-годишната Петя била приета по спешност в болницата в Казанлък на 5 март.

По време на прегледа лекарите установили, че момичето е в много тежко състояние след сполучливо раждане, като те имали опасения за инфекция.

Криминалисти направили претърсване в района на краварниците, в които Петя и баща й живеели. Станало ясно, че момичето родило в лоши условия, а при раждането акуширал приятелят й Стефан, който работел като пазач на обекта и ползвал едно от помещенията за живеене.

След разпитите разследващите смятат, е Петя е удушила бебето с ръце, след което таткото Стефан го сложил в найлонова торба и го е занесъл в масивна постройка в землището на селото. Там го оставил в неработещ хладилник. Детето е преживяло десетина минути след раждането си, налице са били признаци, че е можело да оцелее без да се необходими специални грижи.

Според кмета на селото Петя и таткото Атанас Любомиров се появили миналото лято. Мъжът се прехранвал като общ работник по строителните обекти. Двамата останали да презимуват в краварниците, почти никой не ги познавал отблизо. Момичето учело в 10-и клас в казанлъшката гимназия по лека промишленост и туризъм. Допълнителна проверка установила, че таткото Атанас е от Казанлък. Той има съпруга и по-голяма дъщеря, които обаче живеят отделно от него.

Петя и Стефан били заедно от 3 месеца, тя се прехвърлила да живее при него. Според местните бащата на момичето Атанас имал изключително избухлив характер, пиел много и често пъти биел дъщеря си, която останала при него след развода.

От районната прокуратура в Казанлък съобщиха, че Петя Л. е привлечена като обвиняема за убийство от майка върху рожба във време на раждане или веднага след него. Заради деянието Петя е заплашена със затвор до две години.

Заради тежкото и здравословно и психическо състояние на момичето ще бъде наложена мярка за неотклонение „подписка", като ще бъде настанена да живее при майка си в Казанлък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай