Обвиняват Местан за смъртта на 6-месечната Еджрин

Семейството на загиналото бебе оспорва експертизата за скоростта

Обвиняват Местан за смъртта на 6-месечната Еджрин | StandartNews.com

Лютви Местан ще бъде обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на 6-месечната Еджрин. Тя загина в катастрофата с участието на Местан.

Семейството, загубило 6-месечната си дъщеричка, не приема някои от експертизите. То оспорва експертиза за скоростта. Защото тя показва, че бащата е карал с 32 к м/ч над разрешеното и това е причината срещу него също да има обвинение.
 
"Ще оспорим заключения на вещите лица в частта за скоростта и за това къде е станал сблъсъкът", коментира Николай Димитров, адвокат на семейството, съобщи Канал 3. Разследването на катастрофата с бившия депутат приключи, делото е в прокуратурата и предстои да бъде решено, обяви зам.-окръжният прокурор на Кърджали Димитрина Делчева.
 
На 14 април 2019 г. на кръстовище край момчилградското село Загорско при опит на Местан да се включи в главния път за Маказа последва сблъсък с БМВ, движещо се от Кърджали за Кирково. В колата пътува Юсеин Ахмед със семейството си, прибират се в родното си село Първица. След удара беемвето изхвърча от пътя и пада в близкото дере. Загива 6-месечната Еджрин, 10-годишното братче и родителите им са ранени.
 
Година и два месеца продължи разследването. Очаква се до месец наблюдаващият прокурор да изготви обвинителния акт и да го внесе в окръжния съд. Местан ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа. Срещу бащата на бебето също беше повдигнато обвинение. Според адвокат Димитров обвиненията срещу бащата не са доказани.
 
“Вещите лица, които са изготвяли експертизите, са обосновали вина на моя доверител само въз основа на вероятности и хипотези. Единственото сигурно е, че другият обвиняем не е спрял на знак “Стоп”. Това ще бъде доказано по механизма на удара”, категоричен е юристът. Той допълни, че има проверка за това дали по време на катастрофата Местан е говорил по телефона.
 
“Проверката се извършва по наш сигнал и не мога да я коментирам”, поясни Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай