Обвинение за пенсионерите, убили коте

Те прекараха 24 часа в ареста, а сега са с мярка за неотклонение "подписка"

Обвинение за пенсионерите, убили коте | StandartNews.com

Софийската районна прокуратура повдигна обвинение на двойката пенсионери за убийството на коте в столичния кв. "Враждебна". Двамата са на възраст на 85 г. и 90 г. Те прекараха 24 часа в ареста, а сега са с мярка за неотклонение "подписка".

Бруталният случай взриви социалните мрежи в неделя и предизвика ареста на съпрузите. На видеото, направено от 11-годишно момиченце, се вижда как едно коте е вързано, а двамата пенсионери го пребиват до смърт. Съседи на възрастната двойка излязоха на протест. Според обвинението престъплението е извършено по особено мъчителен начин.

ВИЖ ОЩЕ: Как ще накажат пенсионерите, убили коте

Според прокуратурата пенсионерите са нанесли множество удари с дървена пръчка, ритали са и са удряли собствената си домашна котка в земята, завързали са й задните лапи. Двамата са действали като съизвършители и са осъществили деянието в присъствието на малолетно дете.

Разследването по делото продължава. На обвиняемите ще бъде назначена съдебнопсихиатрична и психологична експертиза, с оглед установяване на годността им да носят наказателна отговорност и да участват в производството.

До момента пенсионерите не признават за убийството и твърдят, че котката е жива.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай