Как ще накажат пенсионерите, убили коте

Затвор до три години и глоба до 5000 лв. заплашват възрастно семейство

Как ще накажат пенсионерите, убили коте | StandartNews.com

Затвор до три години и глоба до 5000 лв. заплашват възрастно семейство, което уби коте. Бруталният случай взриви социалните мрежи и предизвика ареста на съпрузите. Те са на възраст около 90 години. На видеото, направено от 11-годишно момиченце, се вижда как едно коте е вързано, а двамата пенсионери го пребиват до смърт. Съседи на възрастната двойка излязоха на протест. По думите им спонтанно са решили да се обадят на полицията, след като видели клипа в интернет. Те обясниха, че трябва да им се потърси отговорност за жестокостта въпреки напредналата им възраст.

„Те са убийци, отнемат живот по брутален начин. Въпреки молбите на детето, което е снимало – те продължават, изобщо не са го отразили. След това възрастните хора са заплашвали съседите си, които са направили видеото“, коментира един подалите сигнала.

Съседите на възрастното семейство разказаха, че твърденията им са противоречи и няколко пъти са сменили версията за инцидента. Допълниха, че това не е първото посегателство над животинка от пенсионерите и дори се държали агресивно към децата от квартала.

Явор Гечев от „Четири лапи“ заяви пред бТВ, че не е гледал кадрите, защото е нямало да ги издържи. „Да гледаш как едно безпомощно същество умира без причина и без да му е даден абсолютно никакъв шанс – аз ще реагирам по-емоционално“, обясни той. По думите му при това престъпление може да се приложи законът с максималната му строгост – затвор до три години и глоба до 5000 лв.. Той добави, че случаите с насилие над животни са се увеличили напоследък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай