Обрат в търсенето на малкия Сашко

Полицията все още не е попаднала на следа от момчето

Обрат в  търсенето на малкия Сашко | StandartNews.com

Днес ще спре мащабното претърсване за изчезналия Александър от Перник. Акцията на полицията продължава, но повече няма да бъдат организирани огромен брой доброволци по различни маршрути. Това съобщи пред Нова телевизия Станислав Фердов, председател на БСС, който организира акции по издирването на изчезналия Александър. 

Полицията все още не е попаднала на следа от момчето. Детето изчезна на 11 ноември в гористата местност над Профилакториума в миньорския град.

Вече няколко денонощия полиция, доброволци, планински спасители и кучета търсят детето, което е с тежка форма на аутизъм. В издирването се включиха и мотористи. Продължават и обиколките с хеликоптер над Перник.

Междувременно доброволци са недоволни от това как протича търсенето и подозират, че получават и грешни сигнали от бащата на изгубеното дете. „Искаме някой да каже къде да се продължи издирването, не да се пращат две коли да обикалят безсмислено. Стигнали сме на 70 км. някаква координация. Иначе се лутаме по гори  и паланки. Всички имат подозрения, версиите са много, че бащата го укрива, има версии, че е отвлечен от майката”, сподели Румен Стефанов, който се включи в издирването на детето като доброволец.

„Не мога да бъда абсолютно сигурен, но познавайки Алекс, не допускам, че той просто ей така би се загубил в гората. Чувството ми като баща е, че той се държи някъде против неговата воля”, подозира бащата на изгубеното момче Александър Цветанов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай