Обрат. Нови разкрития за Семерджиев и полицайката Симона

Зам.-шефът на следствието даде интересни подробности

Обрат. Нови разкрития за Семерджиев и полицайката Симона | StandartNews.com

Нови разкрития за Георги Семерджиев, който надрусан прегази с джипа си две момичета пред столичния х. „Хемус” направи зам.-шефът на следствието Ясен Тодоров. Той  съобщи в интервю за Novanews, че отстранената служителка на МВР Симона Радева, за които в медийни публикации се твърдеше, че е пътувала в колата на смъртта, не е била в нея.

"Категорично полицейският служител Симона Радева не е била в автомобила към момента на ПТП-то", каза следователят. "Тя активно е участвала и му е помагала на обвинения за катастрофата Георги Семерджиев да се укрие и вероятно да прикрие следи от престъплението", добави той и уточни, че няма свидетели, които да кажат колко души са излезли от катастрофиралата кола.

Тепърва предстои да бъдат събрани видеозаписи от камерите в София, за да се види къде се е движил Семерджиев. Тезата на Семерджиев, че е бил отвлечен, не се потвърждава, каза Тодоров. От показанията обаче излезли други "интересни неща" за "дейност, клоняща към документни, финансови и данъчни престъпления".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай