Няма да повярвате какво направи пиян шофьор с полицай

Мъжът е задържан за 24 часа

Няма да повярвате какво направи пиян шофьор с полицай | StandartNews.com

Пиян шофьор удари полицай, докато униформеният работи с преносима камера по спазване на пътната безопасност. Полицаят е в болница с множество наранявания, но без опасност за живота, съобщи БНТ.

Виновният за инцидента е бил с 1,5 промила алкохол в кръвта. Мъжът вече има 12 регистрирани нарушения на Закона за движение по пътищата. Задържан е за 24 часа.

Инцидентът е станал снощи около 21 часа на пътя между Нови пазар и Плиска. Полицаят е паркирал на пътна отбивка и подготвял камерата за регистрация на скоростта на движение. В този момент, чул шум от движещ се с висока скорост автомобил. Шофьорът на идващата от Нови пазар кола загубил контрол над управлението, излязъл от пътното платно и се блъснал в патрулката, до която бил 44-годишният полицай, който настройвал камерата за работа.

От удара колата се завъртяла и изхвърлила в нивата униформения. Шофьорът, причинил катастрофата, е на 27 години, с 6 глоби и 6 акта за нарушения на Закона за движение по пътищата. Книжката му е отнемана два пъти досега. Това е и вторият път, в който мъжът е заловен да шофира след употреба на алкохол, първият път бил с 1.09 промила.

"По отношение на водача е установено, че водачът е управлявал автомобила след употреба на алкохол, е установено с техническо средство, което отчита наличие на 1,51 промила алкохол в издишания въздух. Водачът отказва да даде кръв за лабораторен анализ. При извършената проба за наркотици, същата е отрицателна", посочи главен инспектор Веселин Райнов, РУ-Нови пазар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай