Нов сценарий за смъртта на психолога! Къде е голямата грешка

Посочва се от психолог

Нов сценарий за смъртта на психолога! Къде е голямата грешка | StandartNews.com

В настоящия казус – с убийството на Иван Владимиров, трябва да се изследва дали подадените сигнали са били неглижирани. Виждаме разкъсаната връзка между полицията и прокуратурата.

Това коментира пред БНР Полина Велчева, адвокат по наказателни дела, свързани с насилие.

По официална информация има само един сигнал в прокуратурата, а в медиите излезе информация, че подадените сигнали са над 10, отбеляза тя.

Преди няколко месеца в интервю пред национална медия Владимиров е споделил проблема си, напомни Велчева.

Разбрахме, че Иван Владимиров е имал притеснения за своя живот, но той е бил свидетел и на други казуси със същия обвиняем, уточни адвокат Велчева.

Междусъседският спор е психически тормоз, но много хора го неглижират. Българското общество го смята за поредното скарване между двама съседи, подчерта още Полина Велчева. Според нея не е проблем да се съберат доказателства за това.

"В такива случаи повечето съседи са наясно с конфликта."

"По закон има няколко варианта – може да бъде осъден за неимуществени вреди, но може би няма да е спирачката в случая. Може да се иска да се направи общо събрание, има механизми как да се изведе едно лице от етажната собственост.

Това отключва една агресия, има отмъщение. Трябва да се разглеждат на много плоскости различните казуси. Иван Владимиров дори като психолог не е успял да реши проблема по благоприятен начин", поясни юристът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай