Нов стряскащ случай. Баща обезобрази 13-годишна

Ето какво стана в град Плевен

Нов стряскащ случай. Баща обезобрази 13-годишна | StandartNews.com

Момиче на 13 години е настанено в болница в Плевен, след като му е нанесен побой от неговия баща. За това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Плевен.

Случаят е от вчера, когато в полицията е постъпила информация за домашно насилие в частен дом в Плевен. Установено е, че 43-годишен е нанесъл побой на 13-годишната си дъщеря. Детето е настанено за лечение в болнично заведение за наблюдение, без опасност за живота. Разпитани са свидетели. Уведомен е дежурен прокурор към Районната прокуратура в Плевен.

Припомняме, че законопроект за промени в Закона за защита от домашното насилие, разработен в Министерството на правосъдието (МП), предвижда създаване на национална информационна система и национален регистър за случаите на домашно насилие на територията на страната и по отношение на български граждани в чужбина, потърсили помощ и подкрепа. Достъп до данните ще имат МВР, Агенцията за социално подпомагане, Държавната агенция за закрила на детето и органите на съдебната власт.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай