Вторник,

НОИ и МВР проверяват ТЕЛК-а в Ловеч

124
НОИ и МВР проверяват ТЕЛК-а в Ловеч
A
A
A

Съвместна операция на Главна дирекция "Национална полиция" и представители на НОИ и ОД на МВР в Ловеч е извършена за нарушения в ТЕЛК на територията на областта. Образувани са четири досъдебни производства и работата по тази линия продължава, съобщи на традиционен месечен брифинг заместник-директорът на ОД на МВР - Ловеч, комисар Цветозар Цанков.

Операцията е била в началото на февруари, при която са били установени документни престъпления, в които има завишаване на процента на инвалидност, с цел получаване на средства от НОИ. Обхванат е голям период от време.

Директорът на областната дирекция на МВР в Ловеч старши комисар Милен Маринов заяви, че след приключване на операцията ще бъде направен анализ за цялата област и след това ще се пристъпи към конкретни действия и мерки относно всички лица, които получават неправомерно доходи.

"Сериозно сме се активизирани по линия на икономическа престъпност, тъй като генерира много средства, особено ТЕЛК-овите решения", добави старши комисар Маринов.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Нои Мвр Телк

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички