Нещо ужасно се случи на украинци в Петрич. Кой го направи?

Хората са земеделци, които отдавна живеят в града

Нещо ужасно се случи на украинци в Петрич. Кой го направи? | StandartNews.com

Пожар с огромни щети в стопанство в Петрич. Според потърпевшите става дума за умишлен палеж. Унищожен е хамбар, в който се съхранявала храната на стотици животни за зимата. На мястото са открити туби от бензин. Земеделците са украинци, които отдавна живеят в града, съобщи Нова телевизия.

„Изгоряха комбайни, балировачки, трактори, както и храната за нашите животни. Имаше около 1500 кръгли бали по 450 кг люцерна и 3000 малки бали. Животните ни останаха без храна за зимата. Само тя струва над половин милион лева”, обясни Павел.

На камери се виждат силуети на хора, които излизат от фермата. „Не мога да разбера какъв човек трябва да си, за да посегнеш на животни, които сами не могат да набавят храната си. Как е възможно през 21 век да се случват такива неща”, допълват потърпевшите.

Земеделците обясняват, че нямат конфликт с никого. Категорични са, че няма да се откажат и продължават напред. „Няма да ни изгонят! Ще работим още повече”, категоричен е Павел. Потърпевшите имат около 200 крави и толкова биволи. Животновъди вече се отзовават, за да помогнат с храна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай