Народът грабна ножовете

Трима прободени в страната за денонощие

Народът грабна ножовете | StandartNews.com

София. Народът извади ножовете. След като страната осъмна потресена, от кървавата драма в столичния кв. "Гоце Делчев", стана ясно, че кланета е имало на няколко места в страната.

Ихтимански полицаи задържаха 42-годишен мъж, ранил баща си с нож при семеен скандал. Вчера около 14.10 часа бил получен сигнал за мъж с прободна рана в гърдите в жилищен блок в града. Незабавно към адреса били изпратени полицейски служители от районното управление и от областната дирекция. При огледа на местопроизшествието станало ясно, че по време на битов конфликт солидно почерпеният С.Г. /42 г./ намушкал баща си с джобно ножче в областта на белия дроб. Оръжието на престъплението е намерено и иззето. Пострадалият 64-годишен мъж е опериран в МБАЛ Ихтиман. Състоянието му е стабилизирано. Справка в регистрите сочи, че синът му е с "пробация" за шофиране в нетрезво състояние. Регистриран е и за неплащане на издръжка. Извършителят е задържан в полицейския арест за 24 часа.

Два други случая на намушквания с нож разследват криминалистите от полицейските управления в Панагюрище и Пазарджик. Задържани са извършителите. Около 3.15 часа вчера е подаден сигнал за пострадал мъж в резултат на пробождане с нож. Свадата се разразила в къща в панагюрското село Поибрене. Според първоначалните данни възникнало спречкване между Г.Б./28 г./ и съселянина му Р.Г./45 г./. 28-годишният намушкал с нож опонента си. Пострадалият бил  транспортиран в болница с опасност за живота. Пристигналите на местопроизшествието полицейски служители задържали нападателя. В жилището му и във  фургон, обитаван от него, били открити незаконно притежавана ловна пушка и 17 боеприпаса от различен вид и калибър.

Също вчера около 17 часа в полицейското управление в Пазарджик е получен сигнал от Центъра за спешна медицинска помощ за постъпил мъж с прободна рана в областта на корема. Няма опасност за живота на пострадалия. Задържан е извършителят – 46-годишен жител на село Щърково. Работата по случаите продължават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай