Наркооранжерия до Златната черква

Оборудването за отглеждане на канабис било за над 20 000 лв.

Наркооранжерия до Златната черква | StandartNews.com

Супермодерно обзаведена оранжерия за отглеждане на канабис беше разкрита на броени метри от храм-паметника със златните кубета „Света Богородица“ и манастира в град Шипка. В 8 помещения на двуетажна къща при оптимални климатични условия са били отглеждани около 600 стръка канабис. Къщата е собственост на 32-годишен мъж от Казанлък, съобщи директорът на ОД на МВР – Стара Загора , старши комисар Стоян Стоянов.

Къщата е била построена преди петнадесетина години, но била закупена от работещия в областта на строителството Петър И. преди 2-3 години, съобщи „Монитор”. Собственикът, който е бил задържан при обслужване на съоръженията около обяд в понеделник не е адресно регистриран в Шипка, обясни кметът Василка Панайотова.

Оранжерията е снабдена с термопома, има капково и аерозолно напояване, поставени са специални отоплителни рампи и вентилатори, сградата е много добре санирана и това обяснявало сравнително малкия разход на електроенергия. Растенията са разположени на два етажа, за себе си Петър И. оставил само едно помещение, в което сложил спалнята си и готварски уреди.

Петър И. има криминална регистрация за кражба през 2002 г., но не е осъждан. По най-скромни пресмятания в обзавеждането на наркооранжерията са инвестирани минимум 20 000 лв, твърдят специалисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай