Вторник,

Наркооранжерия до Златната черква

От: СТАНДАРТ -
139
Наркооранжерия до Златната черква
A
A
A

Супермодерно обзаведена оранжерия за отглеждане на канабис беше разкрита на броени метри от храм-паметника със златните кубета „Света Богородица“ и манастира в град Шипка. В 8 помещения на двуетажна къща при оптимални климатични условия са били отглеждани около 600 стръка канабис. Къщата е собственост на 32-годишен мъж от Казанлък, съобщи директорът на ОД на МВР – Стара Загора , старши комисар Стоян Стоянов.

Къщата е била построена преди петнадесетина години, но била закупена от работещия в областта на строителството Петър И. преди 2-3 години, съобщи „Монитор”. Собственикът, който е бил задържан при обслужване на съоръженията около обяд в понеделник не е адресно регистриран в Шипка, обясни кметът Василка Панайотова.

Оранжерията е снабдена с термопома, има капково и аерозолно напояване, поставени са специални отоплителни рампи и вентилатори, сградата е много добре санирана и това обяснявало сравнително малкия разход на електроенергия. Растенията са разположени на два етажа, за себе си Петър И. оставил само едно помещение, в което сложил спалнята си и готварски уреди.

Петър И. има криминална регистрация за кражба през 2002 г., но не е осъждан. По най-скромни пресмятания в обзавеждането на наркооранжерията са инвестирани минимум 20 000 лв, твърдят специалисти.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички