Наркоман закла 2-годишната си дъщеря и се обеси (ОБЗОР)

Николай не успял да си направи харакири, увиснал на колан

Наркоман закла 2-годишната си дъщеря и се обеси (ОБЗОР) | StandartNews.com

Полицаи плачат при огледа, намериха дрога и предсмъртно писмо

Кошмарът продължава - 33-годишен наркоман брутално закла 2-годишната си дъщеря и се обеси на колана си. Кървавата драма се разигра в ранния следобед във вторник в столичния жк "Редута". Обезумелият Николай Цанов взел малката Никол от жена си, с която са разделени от година. Завел я в боксониерата, в която живеел с майка си Росица - в кооперация на първия етаж на ул. "Блага Димитрова" 37А. Бабата излязла, а Николай останал сам с Никол, която през декември щяла да празнува 2-ри рожден ден. Когато Росица се прибрала малко след 15 ч, не могла да отвори вратата на дневната. Оказало се, че е затисната от леглото. Цанова успяла да открехне леко и изтръпнала - насреща й бил Николай, който висял на примката. По-страшната гледка обаче не виждала - бездиханното накълцано телце на Никол, лежащо в локва кръв. Смазана от ужас, Росица позвънила на тел. 112 около 15,30 ч във вторник.

"Полицаите буквално плачеха и бършеха очите си, докато правеха огледа. Бебето беше накълцано и цялото в кръв", разказа пред "Стандарт" съседът на Цанови - Александър Спиридонов, който е бил поемно лице на униформените, заедно с баща си. Освен полицаи, на мястото на касапницата дошли и пожарникари. Мъжете били покрусени от гледката на малката Никол, заклана с необяснима жестокост от баща си. След като е накълцал дъщеря си, Николай е опитал да си направи харакири. Полицаите видели няколко плитки пробождания по гърдите му.

По ръката му пък личали порязвания - очевидно Цанов опитал да пререже вените си. Дали сила или смелост не са стигнали на дребния 33-годишен мъж - той е само 160 см - да се самоубие с ножа, не е ясно. Сигурно е, че Николай е взел платнен колан, метнал го е на вратата на балкона, застанал е прав на спалнята и се обесил. Докато падал, леглото затиснало вратата на стаята, затова и майка му не успяла да я отвори.

При обиска, в кошче за боклук, униформените са открили станиол с прах вътре, който най-вероятно е хероин. Аутопсията тепърва ще покаже дали Николай е бил под въздействието на опиати, когато е посегнал на детето и себе си. Знае се, че мъжът е имал регистрации в полицията за притежание на наркотици и кражби, уточниха от МВР. Освен дрогата, върху скрина разследващите са открили и тефтер. В него на цяла страница Николай обяснявал, че ще убие детето и себе си, а майката не е виновна за нищо. В бележката нямало обяснение защо го прави.

Според живеещия в съседния блок Александър Спиридонов, който държи гараж до апартамента на Цанов, младият мъж се нанесъл с майка си в кооперацията преди 3-4 г. "Първоначално живееха с жена си, но тя ги напусна след раждането на дъщеря им. Николай бе сприхав, имахме конфликт, понеже спираше синьото си "Фиат Пунто" пред гаража, разказа пред "Стандарт" Спиридонов. "Личеше му, че е наркоман, тялото му бе изпито. Не работеше никъде", разказа пред "Стандарт" комшията Александър. По принцип 33-годишният мъж бил спокоен, но имал изблици на агресия. "Никога не знаеш в каква фаза ще го срещнеш.

Беше непредвидим, казва Александър. Никой от съседите в кооперацията не искал да съдейства на полицията и да стане поемно лице, затова Спиридонов и баща му се съгласили. "Тук хората са странни, да не казвам по-силна дума, не говорят, много са отчуждени", казва Александър. Мнозина от съседите дори не са разбрали каква трагедия се е разиграла на метри от тях. "Детето как е, детето...?, пита трескаво мъж от квартала. Като му казват, че невръстното момиченце е заклано, закрива с ръка лицето си, а след това изтрива очите си.

Майката на Никол се оплакала от тормоз

Малката Никол живеела при майка си, дори носела нейната фамилия, не на баща си. Николай обаче, вземал от време на време детето при себе си. Оказа се, че майката е потърсила съдействие от полицията точно в деня на убийството. Жената се е оплакала от агресивното поведение на бащата спрямо нея. От участъка обаче й обяснили, че не могат да съдействат и са насочили към отдел "Закрила на детето". Преди това социалните служби не са получавали сигнали, че момиченцето е в риск. По неофициална информация двамата родители са имали противоречия относно отглеждането на детето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай