Намериха изгорен труп край село Банево

Намериха изгорен труп край село Банево | StandartNews.com

Останки от труп на мъж, екзекутиран и след това запален, са открили полицаите край бургаския квартал "Банево". Те се натъкнали на зловещата находка в неделя след като местни жители подали сигнал за странно пепелище. Оказало се, че под купчината изгорели гуми и дървета има човешки кости. Часове по-късно разследващите са задържали 43-годишния местен жител Динко Т., който има психични отклонения.

"Има следи, които водят към него като извършител на убийството, но все още се събират доказателства", коментира запознат с разследването. Останките от трупа са открити близо до мястото, където преди десетина дни заподозреният Динко беше заровил мъртвата си майка. Случаят тогава потресе хората в квартал "Банево". Те се усъмниха, че съседът им може да е умъртвил майка си Стойка, тъй като възрастната жена внезапно изчезнала. Комшиите няколко пъти го питали къде е, но той не казвал. Накрая им съобщил, че починала и той я заровил близо до дома си. Първоначални подозрения, че Динко е убил майка си обаче не се доказаха, тъй като се установи, че жената е страдала от напреднала форма на онкологично заболяване.

Останките от новия труп обаче показват категорично, че става въпрос за умишлено убийство, коментираха разследващи. Основната версия е, че жертвата е 47-годишният Бехчет Исмаил от Айтос, който изчезна преди няколко месеца безследно. Обявеният за издирване мъж се занимавал с търговия с животни и най-вероятно е имал бизнес отношения със заподозрения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай