Намалиха 100 пъти новата гаранция на Бобоков

Нямало достатъчно доказателства по обвинението

Намалиха 100 пъти новата гаранция на Бобоков | StandartNews.com

Гаранцията по второто разследване срещу Пламен Бобоков - за кореспонденцията му със секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов, е намалена от 1 милион на 10 000 лева, съобщи БНТ.

На този етап съдебният състав не намира достатъчно доказателства в полза на обвинението, че Бобоков е склонявал Узунов да нарушава служебните си задължения. 

Представени са доказателства, че Бобоков е получил от Узунов данни за политическата обстановка в Либия и Украйна. Но съдиите пишат, че "липсват данни за разгласяването или използването на тези данни от страна на обвиняемия Бобоков"

Интересът към информацията се обяснява с наличието на бизнес отношения на управляваното от него търговско дружество с либийската държава, датиращи отпреди инкриминирания период, свързани с подписване на договор за концесия, както и бизнес и културни отношения с Украйна, чийто почетен консул е.

Преди седмица бизнесменът обжалва гаранцията си. Според адвокат Ина Лулчева новите обвинения ca aбcypдни и ca изpaз нa пpoизвoл и пpиcтpacтнocт. Другият аргумент беше, че Бобоков вече е платил 1 милион лева гаранция по разследването за т.н. "италиански боклук" и това е достатъчно, за да осигури явяването му пред разследващите.

Пламен Узунов беше освободен от ареста срещу 20 000 лева гаранция.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай