Вторник,

Намалиха 100 пъти новата гаранция на Бобоков

От: Редактор -
107
Намалиха 100 пъти новата гаранция на Бобоков
A
A
A

Гаранцията по второто разследване срещу Пламен Бобоков - за кореспонденцията му със секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов, е намалена от 1 милион на 10 000 лева, съобщи БНТ.

На този етап съдебният състав не намира достатъчно доказателства в полза на обвинението, че Бобоков е склонявал Узунов да нарушава служебните си задължения. 

Представени са доказателства, че Бобоков е получил от Узунов данни за политическата обстановка в Либия и Украйна. Но съдиите пишат, че "липсват данни за разгласяването или използването на тези данни от страна на обвиняемия Бобоков"

Интересът към информацията се обяснява с наличието на бизнес отношения на управляваното от него търговско дружество с либийската държава, датиращи отпреди инкриминирания период, свързани с подписване на договор за концесия, както и бизнес и културни отношения с Украйна, чийто почетен консул е.

Преди седмица бизнесменът обжалва гаранцията си. Според адвокат Ина Лулчева новите обвинения ca aбcypдни и ca изpaз нa пpoизвoл и пpиcтpacтнocт. Другият аргумент беше, че Бобоков вече е платил 1 милион лева гаранция по разследването за т.н. "италиански боклук" и това е достатъчно, за да осигури явяването му пред разследващите.

Пламен Узунов беше освободен от ареста срещу 20 000 лева гаранция.

 


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички