Мъж вади пистолет в болница, изнервил се от чакане

Бургазлията е задържан за срок от 24 часа, по случая е образувано бързо производство

Мъж вади пистолет в болница, изнервил се от чакане | StandartNews.com

58-годишен криминално проявен мъж от Бургас е арестуван от Специализирани полицейски сили, след като около 17 ч. вчера размахал пистолет в коридорите на МБАЛ „Бургас” и избягал. Служители на Четвърто РУ се отзовали на сигнал от гражданин, но докато пристигнат буйстващият мъж вече бил изчезнал, пише Флагман. 

Свидетели разказали пред униформените, че минути по-рано се държал агресивно, отправял заплахи и закани към един от лекарите в болницата и повдигайки тениската си, показал демонстративно, че притежава пистолет. Впоследствие мъжът се насочил към един от коридорите в лечебното заведение, където продължил с противоправното си поведение, а след това излязъл извън сградата на болницата.

Бързо е установена и самоличността на агресивния бургазлия. Около 18:15 ч., със съдействието на служители от Пето РУ и сектор „Специализирани полицейски сили” при ОДМВР-Бургас 58-годишният мъж е задържан в района на УМБАЛ-Бургас.

Бургазлията заявил, че отправил заканите и заплахи към лекаря в МБАЛ „Бургасмед“, тъй като чакал дълъг период от време да бъде прегледан и да получи медицинска помощ. След екшъна в коридорите на болницата в жк „Меден рудник”, бургазлията укрил газовия пистолет в храсти край подлеза между ж.к. „Славейков“ и ж.к. „Зорница“ на бул. „Стефан Стамболов“.

Оръжието е намерено и иззето. Бургазлията е задържан за срок от 24 часа, по случая е образувано бързо производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай