МЗ сигнализира ГДБОП за невярна информация

МЗ информира всички български гражданите, че министерството по никакъв начин не промотира, нито пък продава лекарствени продукти и хранителни добавки

МЗ сигнализира ГДБОП за невярна информация | StandartNews.com

Министерството на здравеопазването изпрати сигнал до директора на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" главен комисар Ивайло Спиридонов и до комисар Явор Колев, началник на отдел "Компютърни престъпления" към ГДБОП, относно „спекулации с името на заместник-министъра на здравеопазването Светлана Йорданова, с институцията Министерство на здравеопазването и с Българската национална телевизия с цел продажба на стоки“.

Това се казва в съобщение на Министерството на здравеопазването, откъдето настояват своевременно да бъдат предприети всички законови действия за идентифициране на източника на фалшивата информация и за подвеждането му под отговорност.

МЗ информира всички български гражданите, че министерството по никакъв начин не промотира, нито пък продава лекарствени продукти и хранителни добавки чрез интернет сайтове, както и че министерството не създава лекарства, нито пък притежава аптеки (в това число и аптеки за онлайн търговия).

"Всеки ден в Болгария умират хора от инсулти и инфаркти! Някой планира да ги спаси?" Така започва рекламата за чудотворния еликсир срещу хипертония, в която прави впечатление, че "България" е изписана на руски - "Болгария". Подобни сайтове, предмет на настоящия сигнал, съдържат категорично невярна информация и правят внушения, които са опасни за потребителите, а могат да бъдат и опасни за тяхното здраве.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай