МВР : Общо 160 задържани до момента при спецоперацията

МВР : Общо 160 задържани до момента при спецоперацията | StandartNews.com

Към момента общо 160 души са задържани при спецоперация за противодействие на нелегалната миграция, която се провежда на територията на столицата. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. И уточниха, че в нея участват служители на Столичната дирекция на вътрешните работи, Дирекция „Миграция", ГД „Гранична полиция" и на ДАНС.

Задържаните са установени при проверки, започнали снощи, в хостели и малки хотели в централната част на столицата, както писа по-рано Стандарт Нюз.

Чужденците не са успели да обяснят какъв е правният им статут. Не разполагали и с документи. Част от тях са незаконно пребиваващи в страната ни. Те ще бъдат настанени в регистрационните центрове на дирекция „Миграция". Там тепърва ще се установява самоличността им, начинът им на влизане, както и дали следва да им бъде предоставен статут на бежанци.

Това е поредната операция, която се провежда в рамките на предприетите мерки за противодействие на нелегалната миграция у нас, допълват от МВР.

По-рано днес главният секретар на МВР Георги Костов обяви, че все още е рано да се говори за канал за нелегален трафик на бежанци у нас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай