Многодетна майка побърка заложна къща

Обра злато, после я хванаха

Многодетна майка побърка заложна къща | StandartNews.com

Като героиня от филм се изживяла майка на 10 деца при обир на заложна къща в Асеновград. Ударът тя направила на 19 януари тази година. Цял сценарий, но без успех е разиграл многодетният родител в Асеновград посред бял ден. 

Малко след 14 часа жената влязла в обекта на ул. „Капитан Андреев“. Собственикът я познавал, тъй като била редовен клиент и често залагала различни предмети за някой лев. 

Майката се впуснала в изпълнение на плана за кражба. Седнала на стол и поискала да разгледа различни бижута.  Дали ѝ черна табла с три редици пръстени. Крадлата използвала секунди, в които не я наблюдават и взела 3 златни пръстена. Единият подала на собственика, за да го претегли и оцени, уж да го купи.

През това време мушнала плячката – останалите два пръстена на стойност близо 1500 лв., в малко портмоне и затворила ципа му. След това пожелала да разгледа още няколко пръстена, за да разсее продавача, като в крайна сметка се отказала от „покупката“ и си тръгнала, съобщава "Марица". 

В крайна сметка майката била задържана и изправена пред съда. Тя направила пълни самопризнания. Разказала, че има 10 деца, че е в безизходица. Магистратите ѝ дали присъда от 6 месеца лишаване от свобода, но условно – с три години изпитателен срок. Ще трябва да плати и разноските по делото. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай