Млад велосипедист загина при челен удар

Според родителите на момчето случаят се потулва

Млад велосипедист загина при челен удар | StandartNews.com

33-годишен велосипедист от София е загинал, след като е бил пометен от автомобил, докато е карал колело. Петър Тодоров от една от големите агитки на Левски в София починал от раните си на 13 октомври в "Пирогов", разказаха почернените му близки. За катастрофата обаче официална информация до момента няма. Според близките му виновникът за трагедията е 17-годишно момче от Волуяк. "Младежът, който няма книжка е бил задържан за 72 часа и освободен срещу парична гаранция от 1000 лева", разказваха приятели на Петър. Според нея случаят се потулва. 

Драмата с Пешо се разиграла привечер на Околовръстното шосе, точно срещу хотел „Симона”. Малко преди 19 часа Петър се прибирал към дома си, заедно с още няколко колоездачи. Те карали в локалното платно, когато се появил автомобил със скорост около 90 км/ч, който блъснал младия мъж. 

Според близките на Петър в столичния квартал "Люлин" се носели слухове, че виновният шофьор е син на "важна клечка". Преди време той бил заловен зад волана от полицията и тогава номерата на автомобила са били свалени. Затова при катастрофата колата е била с транзитни номера. Очевидци на трагедията разказали на близките на Петър, че минути след инцидента на Околовръстното се появило черно лъскаво Ауди със затъмнени стъкла, като вочадът на автомобила разговарял повече от 2 минути със задържания за катастрофата младеж. След това колата отпрашила, а непълнолетният шофьор бил отведен в близкото РПУ. Свидетели твърдят още, че записите на камерите от хотел "Симона", който е в непосредствена близост до мястото на инцидента, не са иззети. На тях обаче най-вероятно челният удар е записан, както и лицата на всички участници в трагедията. 

Новината за катастрофата не се появява никъде. За нея се разбра от публикациите на приятелите на Петър, които се сбогуваха с него във Фейсбук. 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай