Митко Русия на косъм от кървава трагедия

Митко Русия на косъм от кървава трагедия | StandartNews.com

Куршумите по Митко Русия, който вчера бе ранен на бензиностанция в София, се разминават буквално на милиметри от резервоарите с газ. Така той избягва мощен взрив и се разминава само с рана в палеца на лявата му ръка.
Луксозният му джип също е надупчен.

Стандарт Нюз припомня, че около 19 часа във вторник млад мъж откри огън по сочения от МВР за софийски сводник Димитър Стоянов - Митко Русия, докато зарежда джипа си "Range Rover" на бензиностанция "ОМВ" на бул. "Цариградско шосе". По това време в района е много оживено, пълно е с автомобили.

Стрелбата е заснета от охранителните камери в района.

"Имаме конкретно описание на мъжа, който откри стрелба", съобщи главният секретар на МВР Георги Костов. По информация на МВР извършителят е влязъл пеша в бензиностанцията и е избягал пак пеша.

Простреляният е на 39 години, криминално проявен. През 2011 г. той и негови приближени бяха задържан при спецакцията "Силоваците". Прокуратурата ги обвини, че са изнудвали проститутките в София да им отчитат част от оборота си. По-късно обаче бандата бе освободена, тъй като не бяха събрани достатъчно доказателства. Русия оцеля при стрелба срещу него и през декември 2013 г. Във вторник вечерта е бил на бензиностанцията заедно със свой 50-годишен познат. Жители на "Младост" разкриха, че мъжът често организирал срещите си на тази бензиностанция, която е една от най-големите и натоварени в столицата. Хората в района са силно притеснени, тъй като криминалният случай се разви в момент, когато целият град бе заварден от полиция заради извънредните мерки за сигурност покрай терористичните атентати в Брюксел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай