Мистерията се заплита. От какво е починало момичето в Търново

За смъртта на ученичката и образувано досъдебно производство за умишлено убийство

Мистерията се заплита. От какво е починало момичето в Търново | StandartNews.com

Говорителят на окръжна прокуратура Велико Търново Илиан Благоев и наблюдаващият прокурор Радослав Косев ФОТО БНР

Черепно-мозъчна травма е причината за смъртта на 15-годишното момиче, което в сряда вечерта беше намерено мъртво върху скалите в покрайнините на Велико Търново, предаде БНР.

Данните от извършената аутопсия не показват други наранявания по тялото на ученичката или следи от борба, или други рани, които да могат да се обяснят с падане върху скалите до изоставения строеж на дома на алпиниста в покрайнините на Велико Търново, съобщиха от Окръжната прокуратура.

За смъртта на 15-годишното момиче от село Ресен е образувано досъдебно производство за умишлено убийство.

Семейството на момичето вини за смъртта й 41-годишен мъж от селото, с когото девойката имала отношения от скоро. Все още обаче задържан по случая няма.

Следите на 15-годишното момиче, което живеело със семейството си в село Ресен, се губят от вчера сутринта. През деня близките й я обявили за издирване в полицията, а вечерта случайни минувачи я открили в безжизнено състояние в близост до изоставена и опасна сграда, известна като "Къщата на Алпиниста". Постройката се намира на самия скален венец на Велико Търново.

Близките са категорични, че детето им е отвлечено и убито от мъжа. Разказват, че от известно време той я преследвал и заплашвал, а по думите им във вторник през нощта я принудил да избяга от дома си с него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай