Четвъртък,

Мистериозна смърт на млад българин в Брюксел

204
Мистериозна смърт на млад българин в Брюксел
A
A
A

Мистериозна смърт на млад българин в Брюксел. Майката на 36-годишен мъж от Русе дни наред търси отговори за кончината на сина си. Единственото, което роднините знаят е, че Искрен Йорданов се е самоубил и тялото е намерено в гаража на китайското посолство в белгийската столица.

36-годишният Искрен живеел от години в Германия и работил като строител. На 13 септември казал на майка си, че заминава при приятелка в Брюксел. Последното обаждане  било два дни по-късно. „Каза, че има някакви проблеми, спомена за някакви пакистанци и търсеше помощ”, сподели майката на Искрен Елена Дочева.Тогава телефонът замлъква, майката няма връзка със сина си и през социалните мрежи. Търси приятелката му, с която е бил в Брюксел. „Казва, че последно го оставила на гарата, на някаква северна гара и е имало 7 часа до автобуса му-да се прибира в Германия”, допълни Елена Дочева.

На 20 септември от русенската полиция се свързали с брата на Искрен, за да го уведомят за самоубийство. От дирекцията на полицията  в Русе казаха за NOVA, че нямат повече информация по случая. Трябвало само да уведомят роднитите за трагичната кончина. От писмото информацията е получена по линия на Интерпол.  Близките на Искрен са се обаждали в посолствата ни в Белгия и в Германия, но повече информация за случая не получили. „Особеността на случая, че се развива в 4 държави това действие. Става въпрос за България, Белгия, Германия и за Китай, заради това,че е намерен на китайска територия”, коментира Илияна Йорданова, снаха на починалия мъж.

Близките са категорични, че няма са спрат да търсят отговори за смъртта на своя син и брат.Недоумяват как Искрен е попаднал в гаража на китайското посолство в Брюксел. Не и че се е самоубил. „Няма начин да не е убийство, не може, той не се е самоубил, аз съм на 100 процента сигурна, на 100”, заяви майката на Искрен.

От Външното ни министерство съобщиха за NOVA, че посолството ни в Белгия  работи по случая още от момента, в който е бил получен сигнала. Установен е контакт с местните власти, отправено е запитване към белгийската полиция  за получаване на повече информация и изясняване на обстоятелствата около смъртта. Към момента консулството ни в Брюксел очаква информация от белгийските власти по случая.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички