Мъж засне ареста си

Мартин Цанев пуснал във "Фейсбук" как полицаите го вадят от колата му

Мъж засне ареста си  | StandartNews.com
Габрово. Мартин Цанев от Трявна засне с личния си телефон клипче на ареста си и го пусна във "Фейсбук" . На любителското видео се виждат полицейски служители, които го издърпват от автомобила му и го задържат. Мъжът твърди, че органите на реда го изкарали на сила от колата без да му обяснят защо. Видеото в социалната мрежа предизвика поредица от коментари, че тревненските полицаи са упражнили насилие. Шофьорът вече се е жалвал в полицията в Габрово. "Не става въпрос за полицейско насилие, а за професионално изпълнение на служебните задължения", съобщиха от пресцентъра на ОДП на МВР Габрово.

Случката станала в събота, 5 януари, в центъра на Трявна. Полицаите са установили неправилно паркиран автомобил и са изчакали водача, който бил наблизо Представили му се и поискали документите за проверка. Мъжът се държал арогантно, поискал заповеди за проверка, попитал защо полицаите нямат баджове, казаха от МВР. Униформените го предупредили, че ако им пречи да си изпълнят задълженията, ще бъде задържан. Водачът демонстративно се качил в автомобила и се опитал да тръгне, при което е задържан, тъй като е попречил на служителите да си изпълнят задълженията по служба. Отведен е в управлението и му е съставен акт за административно нарушение, казаха от полицията.

Всъщност, причината за задържането е, че е попречил на служителите да си изпълнят задълженията си, а не нарушение на Закона движение по пътищата, допълниха от пресцентъра. Полицията е започнала вътрешна проверка

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай