Мъж влиза в затвора за наръган с нож опонент

Мъж влиза в затвора за наръган с нож опонент | StandartNews.com

Мъж от Разлог ще лежи в затвора година и два месеца за ранен опонент. Обвиняемият Боян Ш. сключи споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от съда. 58-годишният разложанин се призна за виновен, че на 12 октомври тази година към 10.30 часа на площада в Разлог нанесъл удар с нож в корема на 49-г. Илия Щ. от град Симитли. Причинил му тежка телесна повреда, изразяваща се в постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.

При обиска в дома на нападателя в Разлог полицаите открили боеприпаси за огнестрелни оръжия - 8 патрона, калибър 9х19 мм, и 1 патрон, калибър 8х57мм, без да има за това надлежно разрешение. За първото престъпление съдът му наложи наказание „Лишаване от свобода" за срок от 1 година и 2 месеца. За второто – държане на боеприпаси, наказанието е „Лишаване от свобода за 6 месеца". От двете му е присъдено по-тежкото – да лежи з затвора година и 2 месеца.

Наказанието трябва да изтърпи при първоначален строг режим. Отнети в полза на държавата са боеприпасите, както и ножът, с който е наръгал жертвата си. Обвиняемият трябва да заплати по сметка на ОД на МВР – Благоевград сумата от 637.88 лева, които са разноски за експертиза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай