Мъж в „Пирогов" след незаконен добив на въглища

Мъж в „Пирогов" след незаконен добив на въглища | StandartNews.com

Благоевград. 39-годишен мъж бе затрупан от земни маси при незаконен добив на въглища от старата кариера. Заедно с него имало и други, които ровели в земята в петък по обяд. Те подали сигнал на 112 за инцидента. Пострадалият е транспортиран с линейка за лечение в МБАЛ „Иван Скендеров" – Гоце Делчев. Там медиците установили, че е със счупен прешлен. Малко по-късно пациентът е закаран в столичната клиника „Пирогов".

Въпросната кариера се намира между гърменските села Балдево и Огняново, на над 1 километър е от открития рудник „Канина", който е собственост на пернишкия бизнесмен Красимир Михайлов.

„Искам за пореден път да алармирам за проблема с тази изоставена преди години кариера. Там ходят много хора от региона, най-вече от ромски произход, за да добиват въглища. Копаят тунели, а те не са специалисти. Ще стане най-лошото, ще се загуби човешки живот, ако не се вземат мерки. Дал съм сигнал за проблема в община Гърмен", заяви кметът на село Балдево Иван Алабашев. През изминалата седмица на няколко пъти той и екополицаи са гонили от опасното място група роми. Те идват с каруци, пълнят ги с въглища. С тях се топлят или ги продават, за да изкарат пари за прехраната си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай