Марковски за банкерката: Едва ли е само влюбена

Вина е признала, но парите са скрити. Заслужава ли си да лежиш за тази сума?

Марковски за банкерката:  Едва ли е само влюбена | StandartNews.com

 

Когато има такова престъпление, основният въпрос е къде са парите. Фактът на престъплението е доказан, оттук нататък започва издирването на парите, каза в сутрешния блок на Нова телевизия адвокат Марин Марковски по повод случая с банковата служителка от Варна, обвинена в присвояването на 1 млн. лева, съобщава Novini.bg.

Жената твърди, че изпратила крупната сума на свой виртуален приятел, когото никога не била виждала.

Механизмът е скучен като бюрократична операция, но е много важен, защото банката би трябвало много повече да охранява влога. Служителката има право да извършва операции с влога, но е трябвало да информира друга своя колежка, която да направи проверка. Такъв е редът, обаче не са го правили, посочи адвокат Марковски.

Той отбеляза, че не вярва в романтичния елемент в казуса. Едва ли една жена ще се влюби толкова безпаметно, че да открадне 1 млн.  Нещата там са много подозрителни – ако има все пак такова нещо и се докаже, един помагач се наказва наравно с извършителя”, заяви адвокат Марин Марковски.

Специалистът по право разкри още, че банкерката може да лежи едва 6 години в затвора, а после да си харчи парите. Адвокатът е дал консултация на една от страните по делото и е наясно с фактите.

“Парите са скрити – следата е скрита и парите са скрити. Парите ги няма. Най-интересният въпрос е, ако се скрият парите, това заслужава ли си. Нека да прогнозираме какво ще се случи с нея.

Тя може да получи 18 години, да се намалят на 12 заради съкратеното производство, т.е. може да излезе до 6 години от сливенския затвор. Жената признава, че е виновна, но това не значи, че трябва да върне парите”, изтъкна адвокатът.

Заслужава ли си обаче да лежиш в сливенския затвор за тези пари.Този затвор е построен на едно голо поле – това е една тъжна и мъчителна гледка. Вътре в него има ред, има режим, който определя, че не си гладен и не мръзнеш. Имаш живот, който е свързан с биологичното ти оцеляване, но е мъчително. Атмосферата вътре дори да я погледнеш – хората вътре са хора, които не обичат нито книги, нито телевизия и много особени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай