Луда гонка из София. Петима паднаха в капана

Карали са с високи скорости

Луда гонка из София. Петима паднаха в капана | StandartNews.com

Пет автомобила с мощни двигатели спряха миналата нощ полицаи от отдел „Специализирани полицейски сили“. Действията са предприети в хода на спецоперация, чийто фокус са водачи, управляващи рисково и създаващи опасност за останалите участници в движението.

Шофьорите на скъпите возила си организирали скоростни потегляния от място, използвайки сигналите на светофарите на ключови булеварди за старт, ускорявайки до скорости, опасни и за останалите водачи, и за пешеходците. В резултат на бързата и адекватна намеса на полицейските служители петимата са спрени още на следващото кръстовище.

На място се отзовал и екип на отдел „Пътна полиция“–СДВР, който изготвил документи за установените нарушения. На рисковите шофьори са връчени електронни фишове за превишена скорост.

От СДВР са категорични, че ще бъдат безкомпромисни към нарушенията, свързани с използване на пътната мрежа не по предназначение, организирането на гонки по столичните булеварди и форсирането на двигатели в града. Контролът за спазване на правилата ще бъде засилен, включително и с необозначени автомобили.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай