ЛиЛана пеела иновативно

Усвоявали европари от програма "Иновации и конкурентноспособност" с фирми, дето не работели

ЛиЛана пеела иновативно | StandartNews.com

 

ЛиЛана се оказа най-иновативната певица у нас след като стана ясно, че не една, а няколко фирми, контролирани от нея, са усвоявали яко пари от европейската програма „Иновации и конкурентноспособност“. Вчера ЛиЛана бе задържана заедно брат си и още трима при специализирана операция на СДВР и ДАНК, под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

При извършените действия по разследването от следователи от отдел „Следствен“ при Специализираната прокуратура са иззети сървъри, компютри и други доказателства за престъпната дейност.

Според събраните доказателства групата е действала от 2016 г, като контролираните от ЛиЛана фирми, повечето от които са без реална стопанска дейност, са усвоявали европари, декларирайки покупка на един и същ софтуер от юридическо лице, регистрирано в чужбина - което също не е осъществявало търговска дейност.

Реално софтуерът е бил придобит с финансиране по европрограмата от действащо българско дружество, което го е предоставило за „ползване“ на разследваните фирми.

На трима от обвинените за участие в групата е наложено задържане до 72 часа. Специализираната прокуратура ще поиска от Специализирания наказателен съд да определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

На другите двама обвинени са взети парични гаранции.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай