Куфар с мъртво дете изплува от Искър (ОБЗОР)

Куфар с мъртво дете изплува от Искър (ОБЗОР) | StandartNews.com

Зловещо убийство на дете разследва полицията. Куфар с труп на момченце изплува от река Искър. Чантата беше намерена на брега под въжения мост, който води към Пасарелското езеро. Детето е на видима възраст около 5 години, с ръст 112 см, тъмнокестенява коса, кафяви очи и светла кожа, твърдят от полицията. При първоначалния оглед криминалистите са констатирали, че има наранявания по главата.

По неофициална информация момченцето е бито с юмруци, а устата му била запушвана, преди да бъде изхвърлено. Вероятно причината за смъртта е задушаване. Няма данни за изнасилване.

Тялото на детето е престояло във водата 3-4 дни. От полицията казаха още, че куфарът, в който е открито, е луксозен. МВР изготвя фоторобот на мъртвото дете. Униформените апелират към социални институции, детски градини, съседи и близки за предоставяне на информация за дете в неизвестност, отговарящо на описанието. От първоначалния оглед станало ясно, че момченцето не е гледано добре.

Полицията издирва следи за престъплението с момченцето по социални и детски домове. Всички, които разполагат с данни, могат да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР, уточняват от министерството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай