Куче митничар откри стотици цигари в бус

Били скрити в тайници на пода на превозното средство

Куче митничар откри стотици цигари в бус | StandartNews.com

Превозното средство е спряно за проверка на 22 октомври в района на ГКПП "Дунав мост 2", съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници", при която митническо куче е открило 940 кутии цигари, скрити под пода на товарен микробус.

Шофьорът на микробуса е български граждани, пътуващ за Великобритания.

При претърсване с помощта на митническо куче, обучено да надушва тютюневи изделия, то реагира положително. След разтоварване на превозваната стока – безалкохолни напитки и демонтаж на пода на микробуса, митническите служители откриват шест кухини - тайници.

Четири от тях са пълни със стекове цигари, обвити във фолио. Установено е, че в тайнците са превозвани 940 кутии (18 800 къса) цигари от три различни марки, облепени с валиден български акцизен бандерол. За тях не е представен придружителен документ и е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Междувременно 400 кутии (8000 къса) цигари от две марки, отново с български бандерол, са открити от митничари при проверка в района на "Дунав мост" при Русе. Цигарите са установени в куфар при проверката на български гражданин, пътуващ с такси през моста. По случая също е съставен акт за установяване на административно нарушение.

171 литра бутилиран и фабрично запечатан алкохол, облепен с валиден български акцизен бандерол, са открити при проверка на товарен микробус, извършена същата нощ отново на "Дунав мост" при Русе. След сканиране с мобилна рентгенова система е установена подозрителна плътност, а при физическата проверка митническите служители откриват в ниша над шофьорската седалка 230 бутилки мастика и ракия от известни марки и в разфасовки от 0,700 и 0,200 литра, облепени с бандерол. Заради липсата на документи по случая е образувано административно наказателно производство.

При друг случай от предходната нощ митничари са открили в района на "Дунав мост" при Русе в товарен автомобил, управляван от турски гражданин, 150 кутии (3000 къса) нелегални цигари. По случая е образувано досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай