Криминалисти на лов за крадени тузарски коли

Полицията в Перник иззе три луксозни автомобила

Криминалисти на лов за крадени тузарски коли | StandartNews.com

София. Три тузарски автомобила без регистрационни табели или с пренабити номера изловиха пернишки криминалисти при акция в миньорския град.

В кв. „Църква” е засечено БМВ 530, обявено за издирване в Шенгенската информационна система. Луксозното возило било без регистрационни табели и е иззето при проверка в имоти, използвани от криминално проявени мъж с прякори Меткето (34 г.) и Пикьора (30 г.), и двамата от Перник. Полицейските регистрации на първия са за  кражба, унищожаване и повреждане на чуждо имущество и хулиганска проява. На втория – за нанасяне  на средна телесна повреда, унищожаване и повреждане на чуждо имущество и измама.

В хода на акцията, в пункт за регистриране на моторни превозни средства в кв. „Калкас”, органите на реда задържали джип „Нисан Патрол” с интервенции по идентификационния номер на рамата. Изяснено е, че опиталият да регистрира джипа 42-годишен мъж има връзка с престъпната дейност на Меткето и Пикьора.

При опит да бъде регистриран в КАТ криминалистите задържали още един автомобил – „Исузу Тройлер” с пренабити номера на рамата, собственост на друг перничанин.

Трите леки автомобила са иззети, образувани са досъдебни производства и работата по случаите продължава.

От МВР припомнят, че в гараж, използван от Меткето и Пикьора в началото на юли бяха открити 33 двигателя със заличени номера и множество авточасти от марката БМВ. В началото на годината пък те, заедно с още петима перничани, бяха задържани с множество авточасти и аксесоари от коли с неустановен произход. Открити бяха и над 100 бойни патрона за пистолет „Макаров’’.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай