Криминалист с лоша прогноза за издирването на Янек

По думите му да се говори за отвличане е било несериозно още в началото на разследването

Криминалист с лоша прогноза за издирването на Янек | StandartNews.com

При така събралата се информация още отначало е трябвало да се мисли за убийство, а не за отвличане, отправи критика пред БНТ криминалистът Ботьо Ботев във връзка с изчезването на Янек Миланов и разследването около изчезването му.

По думите му да се говори за отвличане е било несериозно към етапа на започване на разследването. "Трябва да се мисли за най-лошото", допълни още той.

"Имало е предварителна информация за престъпни действия, които е трябвало да бъдат разследвани. Имало е предпоставки във взаимоотношенията между двете лица. Недостатъчна оценка на данните, подценяване на ситуацията, а тук се касае за известна личност в града и би трябвало да се подходи сериозно и професионално и ако това бе направено, нямаше да имаме такъв резултат", обясни той.

Според него в първоначалния етап на процеса е била грешна оценката за разследването за Янек Миланов.

"Действията в първоначалния етап са изключително важни, но в този случай те са пропуснати. Трябва да се събира информация и да се правят мероприятия, които да потвърждават една или друга теза, каза още той като допълни, че всеки отдел си има определена компетентност, по който трябва да се движи", каза още криминалистът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай