Кьовеши подгони Танева. Уличена в лъжа?

За да не се спрат парите от Европа

Кьовеши подгони Танева. Уличена в лъжа? | StandartNews.com

Европейският прокурор Лаура Кьовеши проверява видео  с бившия министър на земеделието Десислава Танева, която казва: "Да излъжем Европа, за да не спре парите".

Тя е наблюдаващ по проверката на видеозаписа, в който тя моли зеленчукопроизводителите да не повдигат темата с корупцията.

Биволъ“ обяви, че представител на медията е призован в Икономическа полиция към Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП) на Министерството на вътрешните работи (МВР), на която е разпоредена проверката по казуса.

 По-късно за наличието на преписка е потвърдено и от Върховната касационна прокуратура (ВКП). Останалите пет тематични сигнала на „Биволъ“ от юни 2021 г., изпратени до президента и служебния премиер относно източване на евросредства, са на път също да бъдат препратени към Европрокуратурата по решение на ВКП.

Говорителката на Лаура Кьовеши отговори на „Биволъ“, че офисът на главния прокурор на ЕС няма право да коментира каквото и да било по повод едно „текущо разследване“.  

Подчинените на главната прокурорка на ЕС Лаура Кодруца Кьовеши проверяват записа, в който бившата министърка на земеделието, храните и горите в кабинета „Борисов“ Десислава Танева призовава в прав текст за укриване на финансовите измами при реализиране на европейските програми в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай