Конфискуваха цигари от микробус с деца

Конфискуваха цигари от микробус с деца | StandartNews.com

Благоевград. Митничари конфискуваха 24 стека с цигари от микробус, в който се возели десетина деца от гърменското село Рибново.

Миналата седмица бусът се връщал от македонската община Босилово. Возилото било спряно за проверка на ГКПП-Златарево. При претърсването униформените служители открили папиросите и ги иззели. Съставили протокол на шофьора Ибрахим Кьойбашиев, тъй като по закон ексурзиантите имат право да внесат у нас не повече от две кутии на човек. За случката призна и кметицата на община Гърмен Минка Капитанова, която също пътувала за Македония, но със служебна кола.

"Наистина имаше претърсване на автобуса. Вината е изцяло на шофьора, който на своя глава е купил стековете с цигари. Децата не са били притеснявани. След съставянето на протокола всички се прибрахме у дома", коментира Капитанова. Тя допълни, че екскурзията е била организирана от общината по изпълнение на порект за трансгранично сътрудничество с македонската община Босилово, с която община Гърмен е побратимена. Шофьорът на рейса Ибрахим Кьойбашиев е роднина на депутата Ахмед Башев, женен е за неговата сестра.

"Той е пълнолетен човек, носи си отговорност за действията и ще си понесе наказанието за тази грешка. ", категоричен бе народният представител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай