Кмет обяви парична награда за разкриването на крадци

Кмет обяви парична награда за разкриването на крадци | StandartNews.com

Кметът на село Сталийска махала Цветан Цветанов-Петровката е обявил награда от 3000 лв. за този, който даде достоверна информация за разкриване на престъпниците, задигнали касата на кметството през януари т.г. Това съобщава в. "Лом прес". "По случая е образувано досъдебно производство. Засега нямаме напредък, но работата за разкриване на извършителите продължава", съобщиха от полицията.

Апашите са счупили секретна брава на входа на кметството, разбили са и две вътрешни врати, за да стигнат до кабинета на кмета. Според криминалисти, обирът е бил предварително планиран, игнорирана е охранителната система, а крадците са били неколцина, тъй като касата тежала над 200 кг.

След като повече от месец време полицията не разкрила извършителите, 57-годишният кмет проявил самоинициатива в помощ на разследването. От кметството направили и разлепили листовки с текст: "На вниманието на гражданите на Република България! Обявява се награда от 3000 лв., за който даде достоверна информация за откриване на престъпниците, дръзнали да влязат с взлом в кметство с. Сталийска махала. GSM за връзка: 0879 811 988. Анонимността е гарантирана! Благодарността и наградата ще бъде връчена лично от кмета на селото. Нека заедно да спрем престъпността! С общи усилия да намерим извършителите, посегнали на касата с гербовия печат на Република България в най-престижната институция на селото!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай