Вторник,

Кикот и закачки. Полицайка се държала скандално с убиеца на пътя

От: Иван Ангелов, сн. БТА, архив -
4675
Кикот и закачки. Полицайка се държала скандално с убиеца на пътя
A
A
A

Градската прокуратура в София е отказала да задържи двама полицаи, съпричастни към катастрофата на Околовръстното шосе в София преди 10 дни. Това обяви вчера вътрешният министър Иван Демерджиев. Тогава дрогираният и пиян Димитър Любенов помете кола - загина френски гражданин, а други двама бяха ранени. Според Демерджиев двамата полицаи са оказали съдействие на шофьора Димитър Любенов, причинил катастрофата.

„Допускам, че този екип полицаи, които са се движили паралелно с катастрофирала кола са изпълнявали такава функция неведнъж – на охраняващи имащи пари хора. Според мен това е устойчива връзка”, подозира Николай Радулов, който пред Нова телевизия коментира случая като бивш главен секретар на МВР. По думите му корупцията в МВР вече е спряла да прави впечатление на хората и те сякаш са свикнали с нея.

„Видях полицаите, за които говореше вътрешният министър. Бяха едно младо момиче и едно младо момче. Момчето не ми направи силно впечатление, колкото момичето. За мен поведението беше много непристойно. Не може униформен служител да се държи по този начин при престъпление. То не беше разговор - беше фамилиарничене, потупване, кикотене“. Това съобщи пред бТВ Михаил Главчев, един от свидетелите на катастрофата, който е помагал на пострадалите.

Направило му е впечатление, че полицейска кола подминава инцидента, а след това се връща. От полиция, лекари и пожарна най-бързо идват полицейски служители.

„Възхитен съм от разследващия полицай, който дойде и започна работа. Има много достойни хора. Това най-добро впечатление ми направи. В по-голямата си част полицаите си вършиха работата. Като им разказах, те се възмутиха от разговора на полицайката с Любенов“, добави той.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com