Петък,

Хванаха трафиканти по време на банкет

От: Стандарт -
409
Хванаха трафиканти по време на банкет
A
A
A
  • Групата е поръчала неуспешния палеж на граничното полицейско управление във Видин

Група за трафик на мигранти през р. Дунав бе спирана, докато пирува на остров в реката. Това съобщи на брифинг заместник главният прокурор Иван Гешев след съвместна акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП.
Първоначално в района на Витиня е бил задържан лек автомобил с 9 мигранти – три деца, три жени и трима възрастни мъже. 7 от тях са с иракски произход, двама са иранци. Малко по-късно на остров в река Дунав е била спипана част от самата групата, която по това време имала банкет. За задържането й са използвани и катери на ГД „Гранична полиция, обясни Гешев.

„Важно е да се отбележи, че тази група е поръчала неуспешния палеж на граничното полицейско управление във Видин преди няколко месеца. Тогава бяха задържани двама от евентуалните извършители, които към момента са в следствения арест в град Видин. Тогава разполагахме с информация, че този палеж е поръчан от лидера на групата, която беше задържана днес“, допълни още той.

Иван Гешев разказа, че мигрантите са превеждани през територията на страната, настанявани са във Видин и с моторни лодки са прехвърляни отвъд Дунав в рамките на няколко минути, след което са били поемани от румънски трафиканти.

Малко по-късно новият шеф на Спедцпрокуратурата Димитър Петров ще даде подробности за тартора на трафикантите. В 15 ч. днес в Съдебната палата той и директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов ще изнесат данни за задържането на ръководителя на организирана престъпна група, поръчал палежа на граничното управление във Видин.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com