Касапинът от Хасково палил разчленената си жертва

Касапинът от Хасково палил разчленената си жертва | StandartNews.com

Хасково. Касапинът от хасковското село Мандра Илия Ангов, който беше задържан в четвъртък за зверското убийство на приятеля си Христо Кабаиванов, освен, че разчленил трупа му, го и палил.

Бившият пожарникар беше спипан след два месеца издирване. След убийството на 16 октомври той духнал за Германия. Заловен е от криминалистите при завръщането му миналата седмица, уточниха на съвместен брифинг в понеделник наблюдаващият прокурор по делото Георги Гешев и шефът на областната полиция в Хасково комисар Ангел Цанков.

Полицейските служители са доказали, че във фаталния ден Христо, който е бивш военен, и Илия, били заедно в дома на Илия в с. Мандра. След изпито голямо количество алкохол между тях е възникнал конфликт, при който заподозреният с удари е повалил Христо на земята, вследствие на което той е починал.

След като паниката му преминала, Илия транспортирал мъртвия в местността „Козлешки икенлик" край селото. Там изкопал ров. Понеже трупът не се събрал в ямата, убиецът отсякъл краката на жертвата с лопатата, за да успее да натъпче трупа. После с автомобилни гуми и дървета запалил мъртвия. Впоследствие го заровил и замаскирал мястото.

На следващата сутрин откарал автомобила "Опел Вектра" на Христо в Пловдив, където го изоставил. В река Марица, в близост до село Поповица изхвърлил уличаващите го вещи на приятеля си – газов пистолет, лични документи и 2 мобилни телефона.

След като белезниците щракнали на ръцете на Ангов, на 6-ти декември специалисти от Института по психология към МВР са изготвили полифизиографско изследване, което с категоричност посочва, че задържаният укрива обстоятелства във връзка със случая. Часове по-късно пред хасковските криминалисти Илия е направил и пълни самопризнания.

При извършения оглед на мястото край Мандра, е открит силно обгорения труп на издирвания, заровен на дълбочина 80 см. Останките са транспортирани в Съдебна медицина за ДНК експертиза. В последствие полицаи от Пловдив са открили и оставения отключен на булевард „9-ти септември" в Града под тепетата и „Опел" с ключ на контакта.

Според хората в с. Мандра, след разшумяването за изчезването на Христо по медиите, се разчуло и че той дължи около 3 000 лв. заем на Илия. Според близките на Христо Кабаиванов, в деня, в който Христо е бил видян за последно жив, той тръгнал с приятеля си Илия, за да си избира нова кола. Затова и в джоба си Христо имал около 4-5 000 лв. По непотвърдена информация при залавянето му Илия признал, че е прибрал от жертвата си 3 бона, които му дължал. Той е предал парите на униформените.

Окръжната прокуратура в Хасково е повдигнала обвинение на Илия за извършено престъпление по чл.115 от НК за умишлено убийство и му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража" за срок от 72 часа. На 10-ти декември ще бъде гледана и мярката за неотклонение на Ангов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай