Камион блъсна влак, шестима са ранени

Камион блъсна влак, шестима са ранени | StandartNews.com

Шофьорът на тира пробва да изпревари мотрисата, товарът му влезе при пътниците

Шестима души бяха ранени, след като камион удари пътнически влак на жп прелез.

Към 16,45 ч между гарите Белово и Септември водачът на камион решава да изпревари идващия от София влак въпреки задействаната на прелеза автоматична сигнализация със звуков и червен мигащ сигнал. Вследствие на удара първият вагон на електрическата мотриса "Сименс Дезиро" дерайлирала и били ранени 5-има пътници от първия вагон на влака, двама от които по-тежко, както и водачът на камиона. Това съобщи главният ревизор по безопасността на НК "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) инж. Бисер Минчев.

При удара кабината на камиона е отнесена, поради което разследващите дълго не успели да разгадаят марката му, обясни инж. Минчев. Част от тежкия товар на камиона - оси за вагони, предназначени за ремонтния завод в Септември, се врязал в купетата на първия вагон на мотрисата и ранил пътниците, обясни още Минчев. Леки контузии получил и машинистът на влака, който веднага дал показания на следствените органи. Към мястото на инцидента спешно бяха командировани зам.-министърът на транспорта Антон Гинев и шефовете на НКЖИ и БДЖ.

Вследствие на катастрофата движението на влаковете между София и Пловдив беше преустановено за няколко часа, като пътниците се превозваха с автобуси между Белово и Септември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай