Изнасиленото от кмета момиче било девствено

Изнасиленото от кмета момиче било девствено | StandartNews.com

Бабата на Ирина, изнасилена от бившия кмет Иван Евстатиев девойка, разплака медиите пред съда в Пловдив. Гана заяви през сълзи: „Как не го беше срам да дойде в нашата градина и да откъсне това цвете!". Категорично – момичето е било девствено, заявиха близки на семейството пред "Марица".

В момента девойката и семейството се намират в Стрелча в дома си, но не приемат и не се срещат с никого. Ирина не ходи на училище, много е травмирана и се страхуваме да не изпадне в депресия, защото на тази крехка възраст преживяването е чудовищно, казаха протестиращите над 200 души.

В деня, след като се разбра за изнасилената от бившия кмет на Стрелча 16-годишна Ирена, момиче от Пазарджик е подало жалба в прокуратурата, че преди 9-10 години, когато Иван Евстатиев е бил кмет на Пазарджик, я е изнасилил. По идентичен начин като в последния случай.

Девойката е била от бедно семейство, а овластеният градоначалник е бил недосегаем. Това разказа пред БЛИЦ Огнян Иванов от Стрелча. Мъжът бе един от протестиращите, дошъл в пловдивския съд да заявят категоричното си искане Иван Евстатиев да остане за постоянно в ареста.

Мъже от Стрелча споделиха още, че в града се говори, че има дузина девойки, които са станали обект на печалните набези по времето, когато Евстатиев е бил кмет на Стрелча. Семействата обаче мълчали от срам и страх.

Междувременно съдът реши да остави Евстатиев в ареста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай