Изгониха майката на Лазар Колев от съда

Боклуци, скочи Мариана, след като синът й се заплака

Изгониха майката на Лазар Колев от съда | StandartNews.com

Пловдив. Скандал избухна в Апелативния съд в Пловдив по време на делото за убийството на сестрите Белнейски. Това се случи при разпита на следователя Красимир Николов. Магистратите изгониха майката на Лазар Колев заради "непристойни реплики".

Николов разказа, че свидетелят Владимир Славов - Иширковеца е бил в една килия с Лазар Колев, който му е признал за убийството на сестрите Белнейски, съобщи Дарик. В килията е имало подслушвателно устройство, но записът не е станал, уточни Николов.

Колев се разплака

След тези негови думи Колев избухна, обвини го в лъжа и се разплака. "Боклуци с боклуци, толкова години го разтакавате", развика се в залата майката на Лазар - Мариана Колева.

Председателката на съдебния състав Евдокия Кемалова я предупреди, че ще нареди да я арестуват за хулиганство и я отстрани от залата. "Не ме интересува", отговори Мариана Колева, преди да напусне заседанието. По разпореждане на съдия Кемалова разпитът на следователя Красимир Николов продължи при закрити за медиите врати.

Пазят в тайна свидетели

Малко по-рано адвокатите на Лазар Колев - Марин и Димитър Марковски, не пожелаха да разкрият имената на двама свидетели, за които държат да бъдат разпитани по делото "Белнейски". Адвокат Марин Марковски обясни, че единият е в чужбина, а другият чакал присъда в затвора. Страхуваме се за тяхната сигурност и безопасност, обясни юристът. Той обеща двамата мистериозни свидетели да бъдат доведени на следващото заседание.

Обвинението в лицето на Апелативния прокурор на Пловдив Иван Даскалов и заместничката му Божидарка Попова поискаха свидетелите да бъдат заличени. Съдът ще се произнесе за свидетелите в края на днешното съдебно заседание.

Димитър Марковски поиска допълнителна ДНК-експертиза с довода, че има реална необходимост от експертиза, която да свери постигнатите до момента резултати. С връщането на делото на втора инстанция се дава шанс на българското правосъдие, убеден бе Марковски.

Родителите на двете момичета не пожелаха да разкрият мотивите, подтикнали ги към смяна на адвоката си.
"Лазар Колев е убиецът на децата ми, но искам да бъдат разкрити и останалите", обясни майката Фани Белнейска. Затова настояла за нов процес. Тя не съжалява за решението си и отрече, че по този начин дава шанс на Лазар Колев. Надявам се Пловдивският апелативен съд да потвърди присъдата на Лазар Колев, добави Белнейска.
Според нея в убийството са участвали още един или двама души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай