Издирваният Коце Маца забелязан в Солун

Бизнесменът се разхождал напълно спокойно, много често посещавал един и същ скъп рибен ресторант

Издирваният Коце Маца забелязан в Солун | StandartNews.com

Петричкият бизнесмен Костадин Хаджииванов - Коце Маца, живее съвсем свободно и без да се укрива в гръцкия град Солун. За това са свидетелствали очевидци, съобщава Струма.

Преследваният дълги години от властите бивш футболен бос очевидно вече не се притеснява да се показва на публични места. Оказва се, че от доста години насам Коце Маца пребивава край бреговете на Бяло море, само на стотина километра от родния си град Петрич и на 300 км от столицата София. Бизнесменът се разхождал напълно спокойно, а много често посещавал един и същ скъпарски рибен ресторант в Солун.

Хаджииванов не криел охолния си начин на живот в южната ни съседка, където очевидно не е преследван от закона. Той дори се е виждал с популярни хора от футболните среди у нас, но срещите са ставали на гръцка земя, пише „България Днес“. Според различни информации понякога бизнесменът дори се прибирал тайно до Петрич.

Проблемите на Коце Маца започват през 2008 година, когато съдът в германския град Аугсбург го признава за виновен по обвинение в укриване на данъци. Негови тирове са изловени да превозват цигари без бандерол. Той така и не влиза в затвора, а се отървава с условна присъда. След това Хаджииванов изчезва и никой не знае къде се намира.

Сочен е за един от тарторите на организирана група за черно тото, свързана с манипулиране на футболни мачове. У нас държавата си търси от Коце Маца неплатени данъци в размер на над милион и триста хиляди лева, а ГДБОП го разследва за пране на пари.

Установено е, че в България Хаджииванов притежава десетки недвижими имоти, скъпи копи и дялове във фирми, оценявани на няколко милиона лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай