Засилват полицейското присъствие край банките

Всички заедно трябва да действаме, за да сведем тези посегателства до минимум

Засилват полицейското присъствие край банките | StandartNews.com

Заради зачестилите банкови обири днес в Главна дирекция „Национална полиция“ се проведе среща с представители на сигурността на банковия сектор. В нея участваха главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов и директорът на ГД „Национална полиция“ Христо Терзийски.

На брифинг след срещата главен комисар Ивайло Иванов каза: "Повечето от служителите са наши бивши колеги и са наясно с мерките по сигурността на банките. Дадоха се идеи, набелязани са мерки, предстои обсъждане преди да ги споделим пред обществото. Всички заедно трябва да действаме, за да сведем тези посегателства до минимум".

"Имахме оперативка, установихме краткосрочни мерки: засилваме полицейското присъствие в големите градове при банковите офиси и фирмите, които оперират с по-големи финансови средства, ще бъдат приоритетно извадени тези уязвими обекти. От териториална полиция ще посетят тези обекти. Ще проведем срещи, ще направим анализ, всички отговорни институции, които имат интерес ще работят заедно за мерки, за да сведем престъпните посегателства до минимум и да обезкуражим хората с престъпни намерения. Не сме установили извършителя на грабежа в магазина от снощи. Искаме да обърнем внимание на колегите от институции, защото няма как да бъдем до всеки банков клон в София", допълни той.

"Разчитаме много на помощта на МВР и спазваме разпоредбите", каза от своя страна Иван Манев, председател на Комитета по сигурна към банките.

В ранния след обяд днес материалите по вчерашния обир ще бъдат докладвани. Задържаният е криминално проявен, но няма общо с предишния обир на банка. За предишните 3 обира подозираме един и същ човек, но вчерашният е различен, каза още Иванов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай